09 september 2022

Feestelijke start bouw De Fruitmeester

Het was gisterenmiddag gezellig druk op de bouwplaats van De Fruitmeester. Samen met de aanstaande bewoners van De Fruitmeester werd de start van de bouw gevierd en vond de feestelijke onthulling plaats van het straatnaambord Ab Geldermanshof. Dit gebeurde in aanwezigheid van Ab Geldermans – hoe bijzonder - zelf.

Feestelijke start bouw De Fruitmeester

Na het enthousiaste welkomstwoord van Edwin de Kuiper (directeur Dura Vermeer Bouw Midden West) en speech van wethouder Ali Bal (bouw en wonen) vond de onthulling plaats van het straatnaambord Ab Geldermanshof dat de straatnaam wordt van het buurtje De Boomgaard. Ab Geldermans, een geboren en getogen Beverwijker, was van 1959-1966 prof wielrenner. In 1960 won hij als eerste Nederlander Luik-Bastenaken-Luik. Hij deed zeven keer mee aan de Tour de France; in 1962 was hij meesterknecht van Jacques Anquetil en eindigde als vijfde in het eindklassement. Ook droeg hij dat jaar de gele trui en werd hij Nederlands kampioen. Zichtbaar ontroerd en met lieve woorden sprak Ab Geldermans de toekomstige bewoners toe waarna er aansluitend gestart werd met de symbolische handeling.

Een aantal enthousiaste kinderen hadden samen met de wethouder, directeur van Dura Vermeer Bouw Midden West en de toekomstige bewoner van bouwnummer 20 de eervolle taak om symbolisch de eerste palen te slaan. Hierna werd er getoost op een voorspoedige bouw, waarna de confetti de lucht in ging. Na de symbolische handeling was er voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje kennis te maken met toekomstige buren. Voor de kinderen was er een picknicktafel om te kleuren en een enthousiaste kinderschminker die de kinderen omtoverde tot prinsessen, draken, vlinders, tijgers en nog vele andere mooie creaties. Dank aan alle toekomstige bewoners voor deze geslaagde middag!

Wonen in De Fruitmeester iets voor jou?

Er is nog een uniek appartement beschikbaar!

Bekijk bouwnummer 51