11 februari 2021

Voorbereidingen in volle gang | bekijk de update

Het is een tijd stil geweest, maar we hebben goed nieuws! Achter de schermen wordt er inmiddels hard gewerkt aan de verdere uitwerking van het plan. 

Voorbereidingen in volle gang | bekijk de update

Goed nieuws!

Naar verwachting start de verkoop van de woningen dit najaar. Word je net zo enthousiast als wij? Meld je hieronder aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Natuurlijk hoor je het ook als eerste wanneer de verkoop start. 

Een divers woonprogramma

In De Fruitmeester worden in vier verschillende, maar bij elkaar passende buurtjes, 54 duurzame, moderne woningen gerealiseerd met een dorps karakter. Ieder buurtje krijgt een eigen programma en signatuur, passend binnen de omgeving. In de buurtjes worden woningen in het hogere segment ontwikkeld, bestaande uit een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en kleine- en grote appartementen. 

Een divers woonprogramma

Duurzaam in al haar facetten

De woningen worden energieneutraal, want ze hebben een gemiddelde EPC lager dan 0. Ook wordt een deel van de woningen in duurzaam geteeld hout gerealiseerd. De Fruitmeester is klimaatadaptief ontworpen en voorzien van een integraal en innovatief waterbergingssysteem met als uitgangspunt het tegenaan van wateroverlast door het (her)gebruiken, infiltreren en bufferen van regenwater. Hiermee is de Fruitmeester duurzaam in al haar facetten. 

Duurzaam in al haar facetten

Aandacht voor mens en dier

Ook voor sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen is veel aandacht in het plan. In ieder buurtje wordt sociale duurzaamheid op een andere manier gefaciliteerd, passend binnen de tuinderscultuur. Zo is er een collectieve boomgaard met fruitbomen, zijn er gemeenschappelijke kassen, mandelige erfjes en een pluktuin voor de hele buurt. Deze ontmoetingsplekken creëren levendigheid en bevorderen de mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast vind je hier ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige wijk gecreëerd voor mensen, maar ook voor dieren.

Aandacht voor mens en dier

Wonen in De Fruitmeester iets voor jou?

Op dit moment werken we de plannen verder uit. Wil je niets missen? Meld je aan en blijf op de hoogte!

Aanmelden